Boeken

Lichaamswerk

Als kind leef je nog op je gevoel, je hoofd volgt. Het gevoel, het uiten wordt echter steeds meer teruggebracht naar beheersen tot er een moment komt dat er nauwelijks contact meer is en het lijf zelfs vaak alleen maar een ballast is met pijntjes en vermoeidheid . Lichaamswerk is ontwikkeld om de natuurlijke stroom van emoties weer op gang te brengen en te leren 'beheren' in plaats van te 'beheersen'. Met uitgekiende oefeningen herstellen we de verbinding met het lichaam.


Doorstroming en energie komen op gang en daarnaast leer je letterlijk stil te staan bij signalen van je lichaam. Je leert emoties gewaar te worden en toe te staan en de spanningen geleidelijk los te laten. Zo ontstaat acceptatie en ruimte voor je verdriet, je levenslust, je boosheid, je kracht, je verlangens, je ontroering....


Je ontdekt je mogelijkheden en ervaart waar je grenzen liggen. Sommige grenzen kunnen worden verruimd, waardoor je vrijheid gaat ervaren. Andere grenzen zijn er juist om dichterbij te halen om je authenticiteit en veiligheid te waarborgen. Je leert je lichaam te gebruiken als een betrouwbaar kompas.


Met technieken om te 'aarden' ga je stevig op je benen staan zodat je de gevoelens die het leven met zich meebrengt 'vanuit je eigen aard' kan dragen. Zo ga je ervaren dat je emoties in allerlei situaties kunt 'gebruiken' in plaats van dat 'ze je overkomen' of dat je er geen contact mee hebt.

(placeholder)

Neem direct

contact op...