Boeken

Lichaamsbewustwording en ontspanning - mindfulness

Hoe gaan we met stress om? De gebeurtenissen die dagelijks over ons heen komen en de (automatische) reactie van ons lichaam hebben we niet in de hand. Hierop kunnen we geen invloed uitoefenen. Waar we wel invloed op uit kunnen oefenen is de wijze waarop we er mee omgaan. Minfulness geeft ons de handvatten om een keuze te maken hoe wij met deze stress om willen gaan. Stress op zich is niet erg. Het wordt pas erg als we stress als een bedreiging gaan zien en er als slachtoffer mee omgaan.


Stress is vaak wel de aanleiding om op zoek te gaan naar een training over mindfulness. Echter, mindfulness gaat over veel meer. Het gaat over hoe je omgaat met leuke en minder leuke dingen die je overkomen; met milde aandacht zonder (ver)oordelen.


Mensen die al langer aan mindfulness doen, geven aan dat ze meer in balans zijn, meer energie hebben, intenser genieten van de dingen die hen overkomen, enzovoort. Zij staan krachtig en mild in het leven en bereiken hierdoor vaker het succes wat zij voor ogen hebben.

Lichaamsbewustwording en ontspanning - Hartcoherentie

Emoties, waaronder stress, zetelen in het zogenaamde reptielenbrein, ook wel het limbische brein genoemd en is een klein deel van de hersenen. Lang is gedacht dat het hart beïnvloed werd door de hersenen, echter om het hart zit een grote hoeveelheid zenuwweefsel; het hartbrein. Uit onderzoek blijkt dat er meer informatie wordt verstuurd door het hart naar de hersenen dan andersom. Deze informatie komt de hersenen binnen via het emotionele brein.


Door beïnvloeding van het hart is het dus mogelijk om direct het emotionele brein te beïnvloeden. De variatie in hartritme is een belangrijke schakel in. Door de hartritme variatie gunstig te beïnvloeden is hierdoor ook het stressniveau in het emotionele brein te verlagen.


Hartcoherentie is een uitermate doeltreffende methode om stress in ons lichaam te verminderen en daardoor meer in balans te komen.

Meer weten?

Binnen onze coachtrajecten zijn bovenstaande interventies veelgebruikt.

Hierbij werken wij nauw samen met specialisten op het gebied van lichaamswerk, mindfulness en hartcoherentie.

(placeholder)

Neem direct

contact op...