Boeken

Familie- en organisatie-opstellingen

Ieder mens neemt een plek in in een systeem.

Een systeem? Denk aan een kudde paarden, wanneer de een gaat rennen, gaan de anderen mee. Het ene paard heeft ruzie met de ander en de rest deinst terug. Vergelijk je eigen gedrag en bewegen eens op het laatste verjaardagsfeest of bedrijfsuitje, hoe bewoog jij op het moment dat de jarige of leidinggevende binnen kwam?


Een systeem kan inzicht geven in patronen en onderbewuste gevoelens die mensen samen tot bepaalde bewegingen “dwingen”. De een beweegt niet zonder dat het impact heeft op de rest.


Soms zijn deze patronen productief en helpen ze de organisatiedoelstellingen te realiseren. Maar vaak zijn er ook onbewust contraproductieve patronen in geslopen die keer op keer opspelen en de mensen in de organisatie er van weerhouden succesvol te zijn.


Een organisatie-opstelling geeft zonder geheim weer hoe de situatie in de organisatie is. Door in de opstelling te interveniëren ontstaat een nieuw systeem. De inzichten die hieruit naar voren komen kunnen leiden tot vernieuwing in de werksituatie.


Naast de organisatie opstelling is er ook de familie-opstelling. Deze opstelling kan je inzicht geven in de rol van ouders, broers zussen, neven en nichten, maar ook in de invloed van generaties ervoor. Voor velen blijkt dit een zeer verhelderende ervaring en vallen vele 'kwartjes' op zijn plaats.


Wil je meer weten over de opstellingen en wat iSucces voor jou (en je organisatie of familie) kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.

(placeholder)

Neem direct

contact op...